Wie is Lode?

LODE CEYSSENS

 

 

Lode Ceyssens is sinds 2003 burgemeester van Meeuwen-Gruitrode en wordt vanaf 2019 de eerste burgemeester van de fusiegemeente Oudsbergen. In 2009 werd hij Vlaams volksvertegenwoordiger. Hij is getrouwd met Sigrid Janssen en papa van drie kinderen: Julie, Elise en Louis.

 

“Met hart en ziel verknocht aan Meeuwen-Gruitrode en Limburger in hart en nieren!”. Dat is Lode Ceyssens. Zo gedreven als deze man in Hasselt spreekt over Meeuwen-Gruitrode, zo gedreven spreekt hij in Brussel over Limburg. Recht uit het hart, én altijd onderbouwd! Als er ergens een gaatje vrij is in zijn agenda, kan Lode ongelooflijk genieten van een tochtje mountainbiken of paardrijden met zijn kinderen  door de prachtige Limburgse natuur. De Duinengordel is op dat vlak een echte aanrader!

 

 

Meeuwen-Gruitrode

Als burgemeester zorgde hij voor een omleidingsweg rond Meeuwen-centrum en weldra ligt in zijn gemeente langs elke grote gewestweg een veilig fietspad. De dorpscentra werden opgefrist en de Duinengordel floreert als toeristische trekpleister. De schuldenlast in Meeuwen-Gruitrode daalde onder zijn bewind met meer dan 60% en gemeentediensten en OCMW wonen er vandaag onder hetzelfde dak in een gloednieuw administratief centrum. De gemeente lijkt m.a.w. goed voorbereid op de vele uitdagingen waarmee steden en gemeenten de komende jaren zullen geconfronteerd worden.

 

Lode durft dan ook vooruit te kijken. Het bewijs daarvan is het onderzoek dat zijn gemeente Meeuwen-Gruitrode begin 2016 startte met buurgemeente Opglabbeek. Vanaf 2019 zullen de twee gemeenten fusioneren en samen verder gaan onder een nieuwe gemeente: Oudsbergen.

 

Vlaanderen

Het enthousiasme en de gedrevenheid van Lode sprong destijds ook in het oog van Kris Peeters, die hem in 2004 aanwierf als kabinetsmedewerker. Nadat Lode ook nog enkele jaren voor Hilde Crevits werkte, werd hij in 2009 Vlaams Volksvertegenwoordiger. In het Vlaams Parlement ontpopte hij zich tot expert Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit. Hij speelt een hoofdrol in belangrijke dossiers zoals de Limburgse mobiliteitsprojecten (Spartacus, Noord-Zuidverbinding, treinverbindingen, rijopleiding …), het vereenvoudigen van onze vergunningsprocedures (omgevingsvergunning, het beperken van beroepen door administratie…) en het plattelandsfonds. Zijn takenpakket spitst zich dan ook toe op dossiers uit het drieluik Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit - Landbouw.

Maar bovenal laat Lode geen kans onbenut om de Limburgse belangen ook in Brussel hoog op de agenda te plaatsen. In de pers wordt hij daardoor regelmatig genoemd als de “Verdediger van Limburg”!

 

Wilt u graag op de hoogte blijven van Lodes activiteiten als burgemeester en volksvertegenwoordiger?Meld u dan aan op de nieuwsbrief..